Een nieuw jaar, nog steeds dezelfde organisatie

Januari, de J van dromen naJagen zit weer in de maand

Bron: @LoesjeNL

Wie kent Loesje niet? Het fictieve meisje dat posters met kritische en/of humoristische teksten schrijft, in de openbare ruimte plakt en digitaal post. Bij de start van het nieuwe jaar leek ze er speciaal een te schrijven voor ondernemende mensen.

Dromen

Weet jij al welke ondernemersdromen je najaagt in 2015?
Dromen is meestal fijn, maar najagen is hard werken. Wie dat ooit gedaan heeft kan het beamen. Dromen realiseer je niet meestal niet in één dag. Of het nu gaat om het uitlopen van de marathon, gezonder gaan leven of het realiseren van (nieuwe) organisatie doelen.
Het realiseren van een droom is lang niet altijd gemakkelijk. En zijn valkuilen, lastig te nemen hindernissen en onverwachte tegenslagen, zelfs als je je prachtige einddoel voor ogen houdt. De vraag dringt zich op: moet je dan maar niet dromen? Je dromen opgeven direct nadat ze omhoog borrelen? Als ondernemer vooral bezig blijven met de dingen die je altijd al deed?

Een nieuw jaar. Dromen realiseren

Uit ervaring heb ik gemerkt dat dromen inspireren en leiden tot meer succes. Je moet alleen bereid zijn tijd en energie te steken in de realisatie van de droom. Ondernemen is dromen en jezelf de volgende vragen stellen: Wat wil ik (samen met mijn medewerkers) daarvoor doen en hoe ga ik ervoor zorgen dat dit lukt? Maak een plan. Bereid je voor, blijf kritisch, realistisch en kom in actie.


Kom in actie

De stap om in actie te komen is best een lastige stap. De stap die volgt op de analyse over de droomideeën die nog steeds wel uitgevoerd kunnen worden. Toch is actie de kern van het verhaal. Wanneer je weet waar je naar streeft, wat je nodig hebt, kun je gericht gaan plannen. Al of niet actie ondernemen bepaalt het uiteindelijke resultaat.

Wist je trouwens dat het realiseren van de droom sneller gaat als je voor jezelf een vraag formuleert, gerelateerd aan de droom, die je jezelf dagelijks stelt? Wil je nog sneller? Laat dan een beetje ruimte om het onverwachte toe te laten en af en toe opzij te kijken om te zien of er aanpassingen mogelijk zijn.

Organisatie helpen beter en mooier te maken als strategisch partner en meer klantwaarde toe te voegen. Voor mij is dat geen droom in de zin van een luchtkasteel. Het is ook niet iets dat ik grotendeels overlaat aan het toeval. Mijn idealen verwe­zen­­lijken doe ik door die dagelijks na te jagen, niet alleen in januari.


Hulp nodig?

Kan ik je helpen je ambities waar te maken en ondernemersdromen te realiseren of wil je meer weten over het 4-stappen plan?
Onder het genot van een bakje koffie of een kop thee bespreek ik  dit graag. Afspreken kan door heel Nederland.

Klik op de button voor E-mail contact of neem telefonisch contact op.

4-stappen-plan

4-stappen plan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Faceboook